Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Organizátori SP v Jasnej pripravili platené i neplatené divácke zóny

Ilustračné foto Foto: TASR/Andrej Galica

Lákadlom pre fanúšikov je Go Zuzu stage, kde sa po pretekoch môžu osobne stretnúť so slovenskou slalomárkou Veronikou Velez-Zuzulovou.

Demänovská Dolina 23. februára (TASR) - Na platené i neplatené budú rozdelené divácke zóny počas pretekov Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej (5.-6. marca). Ak si návštevníci nestihli zakúpiť lístok do cieľového areálu, využiť môžu niektorú z FAN zón alebo diváckych zón na svahu. Deti do šesť rokov môžu ísť do cieľového areálu zadarmo.

"Fanúšikovia bez skipasu, lístka na lanovku či do cieľovej zóny môžu využiť FAN zóny s veľkoplošnými obrazovkami, ktoré prinesú priame prenosy z pretekov. Bez lístka, len so skipasom sa diváci dostanú na Lukovú, kde je štart pretekov, a na SKI stage na Priehybe," informoval TASR člen organizačného výboru Maroš Sýkora. Ako ďalej uviedol, platená cieľová zóna je na Koliesku. Do areálu sa diváci dostanú pešo po zjazdovke Biela púť.

Doprava do strediska bude regulovaná. Vstup do mestských častí Demänová a Bodice povolia len na rezidenčné karty. Ostatné autá policajti odklonia na najbližšie voľné odstavné plochy. V rámci organizácie dopravy bude pre návštevníkov Jasnej zabezpečená aj kyvadlová doprava. Autobusy budú premávať bezplatne v trojminútových intervaloch.

V Liptovskom Mikuláši a jeho blízkosti nájdu návštevníci šampionátu záchytné parkoviská s kapacitou 7000 miest v niekoľkých lokalitách. K dispozícii bude parkovisko pre zájazdové autobusy na Komenského ulici, v areáli bývalých Považských kasární, parkovisko pred Tescom na Kamennom poli, Poľnohospodárska ulica, pred Akadémiou ozbrojených síl a Pavčina Lehota. V prípade, že budú tieto kapacity naplnené, k dispozícii bude ešte parkovisko pri akvaparku s 800 miestami.

Lákadlom pre fanúšikov je Go Zuzu stage, kde sa po pretekoch môžu osobne stretnúť so slovenskou slalomárkou Veronikou Velez-Zuzulovou. "Záujemcovia tu môžu vidieť jej prvé lyže, na ktorých sa ako trojročná učila lyžovať, jej medaily a dresy, ale aj originál slalomových lyží, na ktorých Veronika vyhráva svetové súťaže," pokračoval Sýkora. Počas víkendu tu bude pre divákov simulátor lyžovania, koleso šťastia s atraktívnymi cenami a ďalšie súťaže.

Prvé kolo obrovského slalomu i slalomu sa začne v sobotu aj v nedeľu o 10.30 h. "Na presun na svoje miesta by si diváci mali nechať dostatočnú časovú rezervu, odporúčame dve hodiny," upozornil Sýkora. Dôležitá je podľa organizátorov dobrá zimná obuv, nepremokavá bunda, čiapka, rukavice a slnečné okuliare. Dáždniky nie sú vhodné. Vstup so psom nie je zakázaný, ale neodporúčajú ho.