Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia ZOH 2018

Deň 14 na ZOH bol o športovcoch z Ruska a dueli kraso-mladíc

Na snímke uprostred ruská krasokorčuliarka Alina Zagitovová získala na ZOH 2018 v Pjongčangu zlatú medailu v súťaži sólistiek 23. februára 2018. Striebro získala jej krajanka Jevgenija Medvedevová (vľavo), bronz Kanaďanka Kaetlyn Osmondová (vpravo). Foto: TASR/AP

Dve ruské mladuchy naozaj predviedli nádherný duel, statočne im na stupňoch asistovala aj súperka z Kanady.

Pjongčang 23. februára (TASR) - Piatková upútavka Olympijského informačného servisu pre akreditovaných reportérov (myInfo 2018) patrila Olympijským športovcom z Ruska. V prvom z troch príbehov nebolo ťažké uhádnuť, že v ženskom krasokorčuľovaní nemá nárok žiadna in krajina. A dve ruské mladuchy naozaj predviedli nádherný duel, statočne im na stupňoch asistovala aj súperka z Kanady.

Voľné jazdy vôbec priniesli parádne výkony a nestratila sa ani Nicole Rajičová, ktorá ako jediná spolu s mužskou biatlonovou štafetou reprezentovala Slovensko. Súťaž vyvrcholila najlepšou šestkou podľa očakávania, ale favoritkám skvele okrem kanadskej sekundovala aj pružná japonská krasokorčuliarska škola. Veľký aplauz zožala tiež korčuľujúca legenda Carolina Kostnerová z Talianska. Predsa však o krok pred konkurenciou je ladnosť a performačná excelentnosť ruských kraso-mladúch.

Aj druhý príbeh je z ľadu a opäť sa týka (aj) OŠ z Ruska, ktorí nastúpia v zaujímavom semifinále proti výberu súčasného českého hokeja, ktorý je počas ZOH k dispozícii. A hoci ruský menoslov je o kategóriu výraznejší, aj súper má v kádri viacero ostrieľaných reprezentantov a bývalých hráčov z NHL. Česi sa na turnaji rozohrali do výkonov, ktoré ich zdobia roky, teda nepríjemná defenzíva a výborná práca palicou, plus dostatok talentu v útoku.

DEŇ 14 od otvorenia ZOH v Pjongčangu mal na programe súťaže v 6 športových odvetviach a na 4 podujatiach sa rozdávali medaily

Tri príbehy OIS:

DUEL NA ĽADE: Krasokorčuľovanie zaujalo centrálnu pozornosť, lebo sa rozhodovala súťaž žien. Vo voľných jazdách sa rysoval duel o zlato medzi dvoma Olympijskými športovkyňami z Ruska, 15-ročnou tínedžerkou Alinou Zagitovovou a 18-ročnou Jevgenijou Medvedevovou.

HRA O VŠETKO: Je semifinálový deň hokejového turnaja, Česko narazí na Olympijských športovcov z Ruska a obhajujúca Kanada nastúpi proti Nemecku.

O PRETEKY VPRED: Zlatá medailistka zo Soči Marielle Thompsonová (Kan.) je premiantkou silnej štvorky v pretekoch skikrosu a jej krajina sa pokúša o tretí olympijský titul v rade.


Vyslaní redaktori TASR Andrej Bezák a Peter Horváth