Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia ZOH 2018

Armádnych športovcov povzbudil pred ZOH v Pjongčangu minister obrany

Na snímke vľavo minister obrany SR Peter Gajdoš počas vyprevadenia olympionikov VŠC Dukla Banská Bystrica na ZOH 2018. Banská Bystrica, 29. januára 2018. Foto: TASR/Branislav Račko

Peter Gajdoš zaželal olympionikom úspechy, aj v podobe zlatých kovov.

Banská Bystrica 29. januára (TASR) - Armádnych športovcov na ZOH v Pjongčangu vyprevadil minister obrany Peter Gajdoš. So želaním medailových úspechov sa v športovej hale na banskobystrických Štiavničkách prihovoril časti výpravy, ktorá bude reprezentovať nielen Slovensko, ale aj Vojenské športové centrum Dukla.

Peter Gajdoš zaželal olympionikom úspechy, aj v podobe zlatých kovov. "Každý z vás bude reprezentovať nielen Duklu, ale aj celé naše drahé Slovensko. V našom rezorte ministerstva obrany vám budeme držať palce, aby sme všetci spoločne zažili krásne chvíle. Podpora športu je veľmi dôležitá, prioritná, a ja dúfam, že sme vytvorili také podmienky, aby ste sa mohli naplno sústrediť a vyniknúť."

Jedna z najväčších nádejí na medailu biatlonistka Anastasia Kuzminová spomenula podporu, ktorú cítiť zo strany samotného mesta, Dukly i ministerstva obrany. "Sme vďační, že môžeme z nej pri dosahovaní úspechov vychádzať. Šport je o sláve i neúspechoch, tak ako v živote, a ak je silný klub a tím, zrodia sa aj prenikavé výsledky a lepšie prekoná nejaký nezdar. Na olympiáde sa budeme snažiť nadviazať na nasadenie, ktoré nás sprevádzalo celú sezónu, takže držte nám pri tomto úsilí palce."

Anastasia Kuzminová si po sústredení v Anterselve užívala chvíle tesne pred odletom na ZOH. "Návrat domov vždy pre mňa znamená šťastie, aj keď len deň dva. Sezónu som dobre rozbehla, o niečo som silnejšia a viem aj o slabinách. Je to výhoda, pretože na olympiáde sa všetko zráta."

Minister obrany venoval každému účastníkovi ZOH pamätnú medailu a nebolo ich málo. Riaditeľ VŠC Dukla Roman Benčík sa už pred samotnými odletmi mohol pochváliť počtami olympionikov. "Matematika nepustí, ak z 56 športovcov odrátame hokejistov, tak z 28 individuálnych športovcov pochádza 20 z nášho strediska. Na tento počet som veľmi hrdý, toto číslo vnímam ako magické. Vyrovnali sme sa letnej olympiáde, a to považujem za historický zlom."

Dôležité však bude nielen naplniť počty, ale sa aj výsledkovo presadiť. Roman Benčík: "Už sme trochu nenajedení, vždy sme získavali medaily, tak aj teraz chceme v tomto trende pokračovať. Ak sa to nepodarí, aj takéto niečo patrí k športu, no medaila je náš sen i cieľ a dúfam, že zaznie aj naša hymna. Mojou srdcovkou je dlhé roky biatlon, no aj zjazdové lyžovanie, zvedavý som tiež na sánkarov, všetko amatérskych športovcov, ktorí dostali šancu."