Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia ZOH 2018

Vietor posúva súťaže, MOV: Máme dosť času, aby sme všetky stihli

Momentky z otváracieho ceremoniálu ZOH 2018 v Pjongčangu. Foto: TASR/AP

Pondelkový obrovský slalom žien v horskom rezorte Alpensia preložili na štvrtok. Už deň predtým v Čongsone zrušili zjazd mužov a presunuli ho taktiež na štvrtok.

Pjongčang 12. februára (TASR) - Medzinárodný olympijský výbor (MOV) sa zatiaľ netrápi s narušením programu zimných hier v Pjongčangu po tom, čo museli organizátori pre silný vietor preložiť aj druhú disciplínu alpského lyžovania.

Pondelkový obrovský slalom žien v horskom rezorte Alpensia preložili na štvrtok. Už deň predtým v Čongsone zrušili zjazd mužov a presunuli ho taktiež na štvrtok, tým pádom super-G mužov posunuli na piatok. Vietor spôsobil problémy aj v slopestyle snoubordistiek, keď organizátori úplne zrušili kvalifikáciu a skrátili finále.

Hovorca MOV Mark Adams povedal, že presuny komplikujú situáciu, no zdôraznil, že práve na to sú v programe rezervné dni. "Toto je tretí deň, príďte, keď bude štrnásty a potom sa o tom môžeme porozprávať znovu. Myslím si, že je priskoro hovoriť o posunutí konca hier. Máme rezervné dni a množstvo času, aby sme stihli všetky súťaže," citovala ho agentúra dpa.